车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

交强险过期唔系罚一次两倍,系每次俾交警捉住都罚!:funk::funk::funk:

楼主
交强险过期唔系罚一次两倍,系每次俾交警捉住都罚!
续上一贴:
由于违章几次扣分太多无办法及时处理,不久之后系华观路同大观路十字路口又俾一部停系后边即警车(车顶有摄像头)入边即笑面虎断正;
趁我等灯走上黎无得走,于是收埋驾驶证,话处理完违章先裸地翻;
好啦,千辛万苦攞番行驶证罚1900以为可以攞番驾驶证啦,点知排到话仲要再罚一次1900!因为扣证果时我部车仲未知道交强险过期!
讲到口水干宜家俾一个机会我填一张申诉表,睇下领导心情再决定;
交警话无交抢险既车唔可以开,发现一次罚一次;
宜家再次话俾大家知,记得按时续交抢险!系交抢险交抢险交抢险啊!!!!!!!
收藏收藏
沙发
血既教训!提醒大家一定注意,快滴睇睇自己部车既交抢险,今日发行驶证俾文星查,距话我知我尼部车交抢险都过期真系吓死人
板凳
提醒我每一个客户续保是我的职责和义务,因为我专职做保险(车险)。
地板
自己车保险过期都吴留意?你地真强👍👍👍
地下室
自己车的保险过期自己都不在意,有点说不过去吧。。
有乜理由保险过期都五知

我的交強险到期前2个月,保险业务员们就开始通过电话短信对我进行的狂轰滥炸了,唯有尽快续保求清静。
交强险唔系同商业车险一齐买嘅咩?唔通楼主连车险都没买,只买交强险?所以过左期都唔知道 ?
上次罚过还不去买?搞不清楚lz是什么心态
正证楼主忙过老习
违章几次扣分太多无办法及时处理+扣证果时我部车仲未知道交强险过期!
——都唔知讲咩好了
正常来讲·如果保险无断过的话应该是同年审时间一样的·····
95007 发表于 2017-6-30 10:26
自己车的保险过期自己都不在意,有点说不过去吧。。

好难讲啊!!!我台车摆多过开啊!!刚刚去停车场着下车,睇下张单先知道!6月份早过期了啊!
wxt

做个记号先。大家要小心小心啦。。。。。。
生少爷 发表于 2017-7-1 21:37
好难讲啊!!!我台车摆多过开啊!!刚刚去停车场着下车,睇下张单先知道!6月份早过期了啊!

摆多过开,就不会有如此多张违章待处理啦
车迷2005 发表于 2017-7-2 08:49
摆多过开,就不会有如此多张违章待处理啦

边个有多张违章???
有点大头虾呀!
哎!只能怪自己对车唔够关心罗,仲觉得自己对自己都唔够关心!
大家唔好学我,我系反面教材
无理由啊,保险公司每年例牌900几个电话提醒你买保险啊

你笑咩?好好笑咩?做人好辛苦架!仲要记住好七多野、仲要忍受俾人忽略
交强险过期怎样年审?免审拿标也需要交强险呀。
一句到尾,做野菲菲流。又违章,又无交强险
楼主都系好心提醒同学记得按时购买交强险姐,点知道一个插完又来一个,仲一个插得比一个狠添......
都是不简单的大佬!佩服!你们的头像 配图 太精彩了!!