车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

cyclone3(动力风暴发生器KIDC)怎样

楼主
有兄弟了解cyclone3(动力风暴发生器KIDC)吗?安装后有没后遗症?实际效果如何?请指教!
收藏收藏
沙发
保证你后悔。

虽然我无睇过,但以我玩车禁多年既经验,同后来做4s既朋友证实左我讲法,结果有了,过程我自己估(距自己装过)。

呢d所谓既简单提高马力既电子产品,其实就系最早既电子油门,就系简单禁见你既油门信号放大,等于你轻轻踩油,距就帮你深踩,你平时唔踩,距就帮你温住部车(所以可以缩短电子油门迟滞时间)。

所谓既省油,就系与上面相反。一个按钮就可以调整。将信号减弱。

动力风暴应该系类似原理,都系靠放大信号,然后呃部电脑比多d油。

我朋友部车就系,虽然系好力左少少,但多左差唔多2升油耗,所以马上拆翻。以前既电子油门一样。

其实基本所有既初级电路改装,除左点火增强,都系靠放大信号呃部行车电脑,同真正外挂电脑同刷ecu差得远了。
而且如果你话你唔在乎油耗,禁都仲有问题,就系你喷油多左,但你部车入气,姐系“生气”无增大,氧含量唔够,燃烧唔充分,结果就系严重积碳。

板凳
这玩意名字挺玄乎的,其实是个垃圾。这么有效节油的东西,厂家不会做么?
地板

回复 沙发 的帖子

配合翻强化的电子点火米插不多咯,电子油门通病都系反应慢的咯。当然,再写埋电脑刷ECU。甘样效果最好。不过甘样没W元搞唔掂
地下室
研究了下 应该没啥用
什么电涡轮啊 之类的 进风比这个猛 结果咋样 还是动力0提升 油耗微升
一笑而过
电涡轮,米就系加大入气“生气”,然后等个传感器以为氧气多左,喷多d油,一样。

但点火跟唔上,一样si。
原帖由 番茄炒蛋 于 2013-9-12 12:52 发表
这玩意名字挺玄乎的,其实是个垃圾。这么有效节油的东西,厂家不会做么?

厂家做左啦,省油就系eco,动力就系sport,都系一样道理。
原帖由 高守1019 于 2013-9-12 13:52 发表

厂家做左啦,省油就系eco,动力就系sport,都系一样道理。

对啊。宜家厂家都已经做了。 好简单的东西。

我林,以后D车特别系有涡轮的,原装就可以一套电脑运行2个程序。 一个大吧数大马力的程序和一个慢火位细吧数的程序 。
一切依靠提高转速来获得动力噶电子设备都是浮云。。