车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

請問哪位兄弟姐妹訂了新3系的,4S店到貨情況如何?

楼主
我這邊的4S一問三不知。前面有多少人等車,不知,8月份到幾輛車,不知,要加價提車嗎,不知。
收藏收藏
沙发
急咩  限购 你想点买都得啦
板凳
已訂,合同已公正。唔知道選咩顏色好,想睇實車。
地板
香槟色拉 基佬专用
7月前买噶 ? 有无优惠?
地下室
原帖由 大捌万 于 2012-7-22 12:22 发表
香槟色拉 基佬专用
7月前买噶 ? 有无优惠?

新上怎可能有优惠。。。。
原帖由 阿清 于 2012-7-21 15:53 发表
已訂,合同已公正。唔知道選咩顏色好,想睇實車。

订了未给齐钱吧?FP未出合同怎公证?
原帖由 jason_jim 于 2012-7-22 18:08 发表

订了未给齐钱吧?FP未出合同怎公证?

同理解,求答案?

回复 7楼 的帖子

全款FP才能出公证是4S的说法.
实际情况是有订车合同,有订车预付款收据(金额不限)的就可以出公证。身边几个朋友包括本人都是实际订车的,最后一晚顶住4S的来电威吓,最后也还是凭手头现有的资料办回了公证书,而且都是亲自去办理的,公证书在自己手上。
我相信在最后一天的抢购中,没有4S会愿意给你开收据收那么一点钱配合你去上牌而已~~~~~~~
世界就是甘 掠得就掠
原帖由 金宝 于 2012-7-23 17:31 发表
全款FP才能出公证是4S的说法.
实际情况是有订车合同,有订车预付款收据(金额不限)的就可以出公证。身边几个朋友包括本人都是实际订车的,最后一晚顶住4S的来电威吓,最后也还是凭手头现有的资料办回了公证书,而且 ...

如果这样不是很多空子可转?
新3系唔使加价啦,3+几就算是加长版得甘细的空间仲加价。不过,4S店自吹订单要8个月。都唔知车是否真的甘好卖???????????

原帖由 御轩20122 于 2012-7-22 18:15 发表

同理解,求答案?

有合同定金就可以公證,公證費未收,可能到時候連上牌保險一鍋整鋪甘既。
東莞都有現車啦,廣州都未有...5知道 礦石白 抑或 冰水藍 好?
原帖由 阿清 于 2012-7-26 15:55 发表

有合同定金就可以公證,公證費未收,可能到時候連上牌保險一鍋整鋪甘既。

今日听朋友讲有D,4S好变态就系做左呢种订车合同的,今日通知有车到,过去比尾数,跟住话要1-2皮配件搭售,唔要呢D加装野就唔比提车,退订金甘大鬼我个朋友。
原帖由 御轩20122 于 2012-7-26 18:04 发表

今日听朋友讲有D,4S好变态就系做左呢种订车合同的,今日通知有车到,过去比尾数,跟住话要1-2皮配件搭售,唔要呢D加装野就唔比提车,退订金甘大鬼我个朋友。

咩車啊?1,2皮都可以接受,以後廣州塊牌拍出黎都要2,3皮。太貴...就好放棄...摞部舊車置換...
原帖由 阿清 于 2012-7-27 00:18 发表

咩車啊?1,2皮都可以接受,以後廣州塊牌拍出黎都要2,3皮。太貴...就好放棄...摞部舊車置換...

都系D,10万蚊多D的日本车姐,朋友话依家按原价买唔单至仲要加价,总共计落等于升左2万几蚊咯,4S系距当日买车话无晒FP所以先分开比钱,话写住合同试试拿去公证,

如果过唔到就退钱,无霖到家阵先玩野。