车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

用咩方法教訓好?

楼主
前日響黃浦大道轉入員村二橫路 過左M記無幾久 正常行駛中……一部身後的284公交突然由我車左邊強行包頭超車將我逼停!(雙向單車道)。差點俾刮左  成肚火……距埋站 我過左距停響距車頭叼七距 本身諗住未食飯你認個錯就七就 點知條臭春袋話“我系逆行超你啊 家下撞到你咩 ”

頂吾住了 叫條七頭落車 距又吾制 死人公交車大部得來又襟踢 正面燈罩兩個大腳乜樹都冇!!吾想塞住後邊太多車 走人

行行下發現無幾遠條七頭要返總站 停好台車去周違望下 未諗定點搞返條七頭  各位同學有乜意見??

PS 車牌系2041結尾
收藏收藏
沙发
件事过左去就算啦。
这样的事情每日都在发生,你都能教训得了?
板凳
等区落班,路上只抽啰  

咁嘅司机,唔会铺铺好彩的,你放心啦, 或者投诉到他们车队,一定会有鑊嘢比司机叹! 前提是你有证据。

地板
打交委的热线96900,投诉当班司机!你就说你是车上的乘客,公交车与私家车抢位,急刹,吓亲你,你觉得司机不頋乘客安危,故投诉!

你有时间、地点、线路号码、车牌号码,基本投诉都会被接纳。

地下室
这样的事情每日都在发生,你都能教训得了?

回复 楼主 的帖子

事情过去就算了吧,记住冲动是魔鬼。。
记得有一年系看守所听见成仓人唱冲动的惩罚,当时真系觉得有D好笑。
原帖由 麦香鱼 于 2012-1-14 12:11 发表
打交委的热线96900,投诉当班司机!你就说你是车上的乘客,公交车与私家车抢位,急刹,吓亲你,你觉得司机不頋乘客安危,故投诉!

你有时间、地点、线路号码、车牌号码,基本投诉都会被接纳。

嗯,相比其他方法,这个可能比较可行。至于踢车、打司机,无谓啦,反而搞到自己。
吾一定日日开个部车
算啦,没什么大不了的。高兴过个好年
支持投诉……
投诉吧
猫哥牌行车记录仪影低巨,发去公司投诉。

回复 8楼 的帖子

認住個人了

回复 沙发 的帖子

我只知道人只活一次 可以吾同親人計較 吾同朋友計較 吾同老人細路婦女計較 點解我要俾相同路權的公交車司機欺負??! 就因為你台車大?因為你台車吾系自己既?小車俾你蝦就冇聲出? 你俾氣我受 兇險我背 我都吾會俾你舒服。

投訴覺得冇用。俾我做得果個甘串既司機 你投訴又點。響領導面前認兩句低威有乜所謂?一樣響心裡面鬧投訴果個傻……   制度如此 投訴不如一個響屁舒服……

忙完黎兩日換台車去會會個七頭  等你去完急診再食藥過年。
如果有炮,大家都会遵守规则。
湿碎事咋系乜啊,话晒都没撞到,有必要你死我活报复?有必要塞住成路人?有必要踢钢铁?天朝既路日日时时都系甘噶啦,锅锅计较乜日日要打几场交? 白牌敢唔敢?头上有灯既敢唔敢?写住穗保既敢唔敢
已过去啦,收拾下心情,准备和家人过个欢乐祥和的年吧。
原帖由 吉普车 于 2012-1-14 13:42 发表
事情过去就算了吧,记住冲动是魔鬼。。
记得有一年系看守所听见成仓人唱冲动的惩罚,当时真系觉得有D好笑。

算啦,都过左啦!不就是开公共汽车,如果开飞机咪要打飞机?

支持楼主要好好教训依D肛交车司机,我也试过好几次出现甘的情况,我就抽头叼7距,如果距嘴UPUP即刻落车做鸠距!试过一次距抽头闸柒停我,本来已经一肚火了,仲俾条扑街做!叼你老味停车叫距落车,唔讲对唔对即刻做距,结果距落车讲左一个叼字后,跟住一拳一脚...我理西你老细是边个,小车就要俾肛交车虾?我柒都唔信!!
系广州开车呢D事日日都碰到啦,个个都要打,打到几时?放松心情,听一个职业司机佬的忠告,事情过去就算了吧。
揾日开部车走在呢部公交车前面,故意急刹车,造成追尾或令公交司机急刹车,让车上的乘客叼7佢。

回复 16楼 的帖子

SB押運車吾叼 其它都吾怕你 只要自己有理 你吵當場報左再算 你事後要來再算 車上有女人細路老人就通常會忍

PS:我大佬都頂果條線路冇順 。一樣系284 對面逆行頂過來 我大佬又系大巴 吾理距 頂埋上去 條七頭叫正常行駛車輛讓距 傻距 後邊無拉拉叼大佬屋企人 一把鐵錘落車就啞晒 成車客都叼個公交佬 錯又吾認 打又冇膽 做威做福邊個幫距地撐??後邊以距倒後鏡被爆完事
几年前,曾经系盘福立交排队即将上立交时俾部284肛交车系右面唔排队开上来插队上桥,持住车大系咁逼上桥,差一厘米左右就hi到我右后视镜,俾条柒头激到hi咁,后尾落左盘福立交超到距车窗旁边叼距,然后开到距前面慢压住距,距又闪灯又喇叭,后尾压佐一阵先开走,有时真系俾D贱人激到好庆。不过宜家见得多,心态好佐D,无以前咁容易爆