车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

亲爱的JJ对我执法完后对后辆车特赦

楼主
今日认真黑仔,路过淘金路,卑JJ拦停告知单行要罚款,于是递交证件——签名。就话走时,后面的一部白色SUV被距拦停不用20秒放走,于是问佢点解唔执法,答曰:人地系外国人来咯,特赦!我话明明系中国人来个哦?答曰:你有咩事就打电话投诉我!真是DQLMCX!!!!!!!

难道广州人唔是人?外国人就可以特赦。如果系甘叫只非洲最穷的人过来开车包唔使罚!
收藏收藏
沙发
中国抗战为什么打那几个小日本打了这么多年?因为有走狗跟汉奸习惯就好,做ZG人有HI优越感。

板凳
比JJ拦停第一时间打开手机摄像,既然自己唔对比人拉但系JJ有咩行差踏错都可以影低。
地板
我还以为说你被拦之后又被赦,心想现在市区jj那么温柔的?
点解还一直看到车陂广园路出口那里那么多警察扎堆拦货车?
地下室
牺牲了你的利益!
所以话吾怕法律严最七怕就系同人吾同命。
偷录低,放上网暴光,狗都冇得佢做
友谊侧门由北往南。

回复 楼主 的帖子

外国人也有区别对待的啊,有次也是单行被拦下,话记3分罚200,我求情话自己系外国友人(N年前移民X国)来参观YY场馆,结果不扣分但罚100... 估计LZ后面那部车的驾车人系洋人,又可能唔会讲中文,所以被特赦。 不过又想起以前在美国都有朋友试过违章被JC拦下后连说“No English”,结果JC也是无奈放人。
下次被罚!暗语是“No.拆那”
一啲都唔出奇,因为天朝伟大的执政者就系外国人,当然对外国人另眼相看啦,有图为证:

个标题睇到我啊,我都以为系个JJ捉到你后放左你。所以急急脚跑入来八下
突发奇想:整个流的日本护照,见到JJ就“哪里?”“多是迭?”“哇加纳奶”。。。
唔知会唔会走得甩?
奴性十足的民族!!!!
阿SIR系没甘的水平同距沟通姐,你以为距唔想罚咩。。。。。。
亚运就话你听只有那几千运动员是人,广州人就几年时间都不是人.
原帖由 低调的人 于 2010-9-6 20:30 发表
友谊侧门由北往南。

早係其他貼講左呢個位係陷阱啦, 個禁行牌係哈根達斯斜對面,仲要係樹下邊, 所以第一次行過就睇到呢個禁行牌嘅機會係趨於零...

所以叫大家好似油站嘅油價咁,整個專貼來講下呢D陷阱黑點,不過冇乜人有響應, 睇來大家喜歡畀錢果D廢柴~
原帖由 大瀑布 于 2010-9-6 20:38 发表
不过又想起以前在美国都有朋友试过违章被JC拦下后连说“No English”,结果JC也是无奈放人。

有朋友都試過係咁.
原帖由 jason_jim 于 2010-9-7 09:35 发表
阿SIR系没甘的水平同距沟通姐,你以为距唔想罚咩。。。。。。

挖地三尺, 用滴钱去培训JJ啦,英文都无识,好失礼.
穿衣戴帽, 广州就象穿了西装去赴宴的粗人,什么礼教都没有,
充分体现了广州JJ和广州ZF对外什么都不要就只要FACE对内什么都要只是不要FACE的人性化执法。
唔认识英文点罚啦,这个就是信上帝的好处。