车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

西关一间做左19年既牛丸粉

楼主
系逢源路既,开车去既朋友如果想吃就要冒险比人抄牌了
仲有间店开到下午2点就收工噶啦,记得要早去
去片。。。。。。。。。

收藏收藏
沙发
SF!
板凳
系逢源路边度啊  LZ讲门牌啦
地板
看起来不错哦~
地下室

实在一般

我原来住个边   去过  觉得好污糟
逢源路72号

回复 地下室 的帖子

好多野都系眼不见为干净
垃圾啊!今都去啊!
我以前系43中读书时,中午经常去果度开餐,,,,,D炸鱼皮,好7脆...
哈哈,终于有DX注意到了,俺以前住对面,吃左N年了,个人认为的牛腩重正。。。。。。
提醒一下DX们:在西关吃野,有洁癖的就免啦,已练得百毒不侵,坐屎坑边都能吃得落饭的才可以尝试,例如俺。。。。。。
原帖由 菲常人 于 2009-2-16 10:34 发表
提醒一下DX们:在西关吃野,有洁癖的就免啦,已练得百毒不侵,坐屎坑边都能吃得落饭的才可以尝试,例如俺。。。。。。

以前听同学讲,添伯的鱼皮系用脚踩去鱼鳞的,吾知真定假!
原帖由 滨江御轩 于 2009-2-16 10:43 发表

俺经常见到在坑渠边洗牛杂、脱鸡毛。。。。。。。。
丢,甘样都可以将上面2位兄台养得甘高大,证明卫生干净啦

回复 13楼 的帖子

宜加D细路,未经历过冇野吃咯下。当你一心聚焦在食物上面的时候,好多野你就不会觉得甘重要的了。

而且,何为之干净呢?如果每间食肆你都先去它的厨房参完先吃的话,估计你呢世都吾使出街吃。吃,讲的是风情同味道。同样是牛腩面,一碗有心煮但要茆地下吃的都比一碗放在干净餐厅但毫无风味可言,纯粹用味精水调出来的好。

不过,话时话,呢间野我冇吃过。今时今日,甘的环境都中有人捧场的,估计内涵好劲。
我读书嘎时候经常系果带觅食,但系唔知点解,就系未试过呢间,就连住北街嘎同学都唔会带我地过去呢间食……
见到有43中的校友喔,呢间野以前系我们的饭堂之一,同屎坑粉有得挥!!!
不过现在就差左好多啦!!!可能以前无野食,乜都觉得好挂!!!
原帖由 白饭鱼 于 2009-2-17 02:35 发表
见到有43中的校友喔,呢间野以前系我们的饭堂之一,同屎坑粉有得挥!!!
不过现在就差左好多啦!!!可能以前无野食,乜都觉得好挂!!!

哇,街坊啵。我觉得屎坑粉就冇咩点变,味道一样顶呱呱。
我以前住系条涌边的,宜家已经填左变左条路,不过呢间真系未试过,稳日去试下先,最紧要好味啊,仲有呢度五知有无西关培正的tx呢
间店在逢源路同宝源路交界处。

我耐吾耐都去食下。

最痛苦系间野开到下午2点就关门,难得星期日想睡到2点先去食都吾得。

门口就系咪表位,但系停车费随时贵过碗面吖。
原帖由 民工 于 2009-2-16 12:38 发表
今时今日,甘的环境都中有人捧场的,估计内涵好劲。

赞同
原帖由 LENNY 于 2009-2-17 13:43 发表
间店在逢源路同宝源路交界处。

我耐吾耐都去食下。

最痛苦系间野开到下午2点就关门,难得星期日想睡到2点先去食都吾得。

门口就系咪表位,但系停车费随时贵过碗面吖。

正是正是!!!!
呢间野名字叫“日月年”以前经常吃,很不错。吃猪肠粉+牛丸+腩汁好正嘎。
没去过哦,西关多美食啊
原帖由 滨江御轩 于 2009-2-16 10:43 发表

如假包换