车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

[原创]080619觅食日记__差点要留低洗大饼!越滋味

楼主
今日屎忽痕,加完班跑到江南西果边打算入货:ME最爱滴猪屎饼

点知,货就没扫到了,去左越滋味度试菜

这家餐厅都开左一段时间了,今日先帮衬距,哈哈~~

最好笑的是,丸丸同志现金用晒,呢度没得碌卡既,于是就由美丽可爱娇俏动人温柔善良又善解人意入得厨房出得厅堂兼且大慈大悲既我救场,结果,揾晕全身,我先得一百零三蚊,好啦,为左唔使留系度洗大饼,我地决定睇送食饭,夹住价钱甘点菜。

餐单:
无阴公汤(冬阴公)       28
北越香烤猪肉檬           25
咖喱海鲜杂锦             38
白饭两个                 6

9折92元埋单

冬阴公汤28元酸左小小味道唔算太重落料算正宗了味道方面应该是师博的手势问题

汤内的虾都有十只左右吧比越茗苑的略少但个头就比较稳定不会像后者那样相差太远

北趣香烤猪肉檬25元这个推荐半肥瘦的香烤猪肉香、爽!写的是北越香烤,不过就我在越南从南往北体味的越式美食,食过最美味的檬是越南中部顺化的一条不知名的小街巷内

好喜欢的虾虾,哈哈哈~~好欢啊

最后上的咖喱海鲜杂锦38元,偏咸,咖喱配方的问题,偏咸HAI口,要大改先得啦

最后出场既系觅食日记的首席御用男毛

收藏收藏
沙发
去过,每个人的饮食标准都5同.
我认为这家应该是江南西地段最5好吃,最低性价比的一家.
板凳
丸丸同志现金用晒,呢度没得碌卡既,于是就由美丽可爱娇俏动人温柔善良又善解人意入得厨房出得厅堂兼且大慈大悲既我救场

睇来恋爱真系可以令人提高境界,增强自信,加胡言乱语!
地板
阿魔鬼同志,唔该你睇清楚我的评论先讲啦,我从来没话距抵食、好食、性价比好高播

唔至于甘差,SOSO啦
地下室
路过......
真系无阴功咯

一堞都系汤
原帖由 戴维斯 于 2008-6-23 14:50 发表

......

最好笑的是,丸丸同志现金用晒,呢度没得碌卡既,于是就由美丽可爱娇俏动人温柔善良又善解人意入得厨房出得厅堂兼且大慈大悲既我救场,结果,揾晕全身,我先得一百零三蚊,好啦,为左唔使留系度洗大饼,我地决定睇送食饭,夹住价钱甘点菜。 ...

看来我要在那段描写之后,再加上“贤良淑德”来赞一下自己先得
原帖由 几米 于 2008-6-23 17:21 发表

看来我要在那段描写之后,再加上“贤良淑德”来赞一下自己先得

咁我点嘛?唯有系尼一堆字后面再加上:我单纯,我内向!
原帖由 茶叶 于 2008-6-23 17:26 发表

咁我点嘛?唯有系尼一堆字后面再加上:我单纯,我内向!

再加上,体贴入微,持家有度
睇完以上留言,发觉所有人都吃大左,鉴定完毕
可能各人口味問題,我唔多LIKE果度,D嘢食偏甜或偏酸~

不過呢碟嘢就覺得幾得意,至於味道........因人而異啦~~~~

食佐一半嘅~~~

原帖由 月雨秋荷 于 2008-6-23 18:44 发表

再加上,体贴入微,持家有度

再加上,风华绝代,风和日丽,风平浪静,风调雨顺,。。。。。。。。。。。。。
原来飞机都能疯,今年真TMD不正常了
天心!好快又到吃大闸蟹的季节啦!还合买吗?
原帖由 jun-618 于 2008-6-25 11:48 发表
天心!好快又到吃大闸蟹的季节啦!还合买吗?

流口水期待中。。。。。。。。。。

er~~er~~~我地好似離佐題添~~~
到时联系啊!
其实E间野真系5多好吃,无大头虾多选择,贵过大头虾,分量少.....  因为昨天才去过....