车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz

介绍D我觉得有好野吃既地方俾你地知!!!!

楼主
嘻嘻~~`(响4号车站西华路第一个站落市场直落左边第一条巷仔)
你讲果度我以前都会去吃家!!!!!
不过果边有二三间家记得认实啊~~~~~~
我就觉得响间屋屋度煮出来果间好吃D~~~~~~
不过唔知是咪你讲果间但都是响果度。。。。
除左依度之外龙津路有D路仔既店都会好好味。。。。
河南既话就响海珠桥同人民桥之间既果个桥一落桥一直行。。。。(唔是好长家者)
行到无得行就转右。。。。
果度又是有一间好好味。。。。
如果你转左既话就有一间面店既云X面牛丸同埋猪手牛腩都好好好好好好味。。。。。
转右既话仲有一间甜品店响。。。。。。。
响。。。其实唔是好记得但转右之后一直行响一个十字路口有一间甜品店。。。。
果度门口写住咩咩奶啊果D之如此类既野。。。。
果间甜品店既冻既芝麻糊好正好正家。。。。。
甘仲有龙津路有一条巷可以直去上下九家。。。。
果条巷有一间专门买早餐既野。。。。
D萝卜糕好好味家。。。。
下午就响距旁边一间屋企既门口有个老婆婆买斋烧“我”。。。。
同埋响惠福路既市场同埋龙津路既市场有个阿姨买既斋烧“我”。。。。
一样都是甘好味。。。。。。。。。
甘谂下仲有咩好味先。。。。。。
如果你地想知有咩好吃可以问我家。。。
不过我通常记得点去但唔知咩路。。。。。
仲有我觉得大西豪既油鸡叉烧饭一样好好味!!!!!!!!我以前成日都会叫外买家。。。。好味!!!!!!!

仲有就是海珠桥一落桥响河南果边有一间叫风味潮既地方唔知依家有无改左啦。。。距果度果D九菜饺好好味家。。。
甘响另一边有一间吃煲仔饭既。。。。
都是响桥脚家。。果度D煲仔饭真是真是好鬼香家。。。。。。同埋距既茄子整得好好味家。。。
距落DD有间面店我就觉得麻麻但好多人都觉得距唔错~~~~~你地可以去试试!!!!!!1
甘仲有就是响海珠桥同海印桥之间既一条巷仔度。。。。。有间士多果度既果个阿姨会整D”SU“条出来买家。。。。好新鲜家。。。。我相信基本上你地是无可能温距依间野既。。。。。。哈哈。。。。。
仲有北京路有一间吃鱼弹既好好味我谂好多人都应该知道挂。。。好似叫天上人间啊。。。
同埋惠福路近北京路有一间“MIL”响果度既果二间吃云南米粉既店其中一间果D牛肉好正。。。。
西关既话其实有好多小吃啦同埋好多好吃既店啦~~~~我记得有一间吃冰既店响龙津路果度家果度是一对夫妻做家距地整既野吃唔可以讲得上好好味但距地真是好NICE同埋好注重你地既谂法啦。。。。
仲有就是龙津路过左中山八路后面果段路有间店是买牛奶既曾经响果度订过牛奶不过距地是厄人既。。俾晒钱之后净是送过五六次来就无再送啦所以千其唔是响果度订牛奶~~~~~~
响龙津路有一间小学是响路面既已经过左带河路间小学对到正一正果条路一直行响左手边有间好小好小既店是士多来家距果度日日都有最新鲜既牛奶果度D牛奶是我喝过觉得最最好味家啦~~~不过好贵一杯仔好细杯就已经要二元。。。但距甘好味我就觉得绝对是值家啦。。。
其实响长寿路果度果D巷都有好野吃家。。。。。
有一间煲仔饭就好好味你间响荔湾广场做野果D人我谂好多人都会话到俾你听是边间因为响度D人好多人都响果度订中午饭吃家。。。。。
长寿路市场旁边一间买潮州粉既间是响市场第二间果间又是好好味家。。。。。。
长寿路度仲有一间面店我唔使讲我谂都好多人知道啦好出名家叫坚记。。。。
我觉得距D炸“涨”面好好味。。。。。
距既旁边既果条巷度有间吃鸡粥既间好似都好出名。。。
好唔好味嘛。。。。我唔是甘记得罗。。。。
同埋同埋响龙津路差唔多到中山八响果度有一间好长好黑根本上唔可以讲是店既店果度日日下午都有新鲜出炉既软角。。。。。好正家又是!!!!
其实仲有好多好多好多野好好味家。。。。。。。
但我觉得自己已经写左好多好多啦。。。。
所以啦。。。。
下次再讲啦~~~~~~
嘻嘻!!!!!!!!!
收藏收藏
沙发

RE:介绍D我觉得有好野吃既地方俾你地知!!!!

【(小立)回复(小露宝)的大作】
好好味啊~!哈哈哈!真可爱~
板凳

【(茉莉)回复(小露宝)的大作】

不是吧?你最近在做什么呀,发的贴全是关于吃的哦!

…………………………………………………………………………呵呵,减肥中!
地板

【(龙行天下)回复(小露宝)的大作】
没去吃。看到头晕,建议开专栏,逐样分类。
地下室

【(五山东三)回复(小露宝)的大作】
晕!生字太多,如坠雾中!

【(路宁宁)回复(小露宝)的大作】

呢度果度,睇到头都晕!

【(紫醉薰迷)回复(小露宝)的大作】

天那,方向差点都5得。看到我一头雾水吖~~~,不如总结下拉,小露宝~~