车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 傻茵茵

[广东] 年假FB之海陵岛三天度假

正,收藏了,打算7月底去闸坡,睇左楼主0既行程后完全颠覆晒我地当初的计划了,哈哈~
原帖由 飞猪仔 于 2010-7-18 23:10 发表
正,收藏了,打算7月底去闸坡,睇左楼主0既行程后完全颠覆晒我地当初的计划了,哈哈~

哈哈,祝你7月底玩得开心吖~~~
茵茵猪可唔可以帮手订房嘎?
原帖由 爱之舞 于 2010-7-19 00:07 发表
茵茵猪可唔可以帮手订房嘎?

呢家野无倾到合作啊,所以暂时订吾到。上面放左酒店经理个卡片图,直接联系杀价就系啦~~~
已经好耐对尼个地方无兴趣,不过又俾你勾起条瘾添
原帖由 傻茵茵 于 2010-7-19 11:07 发表

呢家野无倾到合作啊,所以暂时订吾到。上面放左酒店经理个卡片图,直接联系杀价就系啦~~~

已经打左电话订C座,杀到180一间,不过蒋经理就扭拧左好耐。多谢茵茵。
原帖由 听风 于 2010-7-19 15:18 发表

已经打左电话订C座,杀到180一间,不过蒋经理就扭拧左好耐。多谢茵茵。

哈哈,厉害啊,我稳熟人订都系给180文我。。我住两日!两间房,磨左成十分钟最后先肯给150文一晚我!!
原帖由 傻茵茵 于 2010-7-19 16:56 发表

哈哈,厉害啊,我稳熟人订都系给180文我。。我住两日!两间房,磨左成十分钟最后先肯给150文一晚我!!

哇!我都系2晚2间房喔,早知再杀深D啦。
原帖由 听风 于 2010-7-19 17:42 发表

哇!我都系2晚2间房喔,早知再杀深D啦。

哈哈哈。算啦。。。180唔算贵啦~~记得影多D相翻来啊!!
阿?180?请问是平日价还是周末价?距周六比我380哦,我是否还可以再杀下价阿?
原帖由 飞猪仔 于 2010-7-20 23:26 发表
阿?180?请问是平日价还是周末价?距周六比我380哦,我是否还可以再杀下价阿?

同学请认真睇贴,呵呵,我写的好清楚,平日百几两百应该有交易,周末肯定要三百几~~杀价当然可以杀啦!!平10系10文啦!!不过距是否答应就要睇周末距D房爆吾爆,爆的话就肯定吾肯平。

原帖由 飞猪仔 于 2010-7-20 23:26 发表

吓,真系可以380? 咁真想不到啵   绝对抵啦!  对比其他!!
多谢楼主,我知道假日是300多,但是不知道大概具体价钱,所以就咨询一下了
请问龙兴餐厅是否就在农贸市场附近?谢谢
原帖由 长江9号 于 2010-7-22 11:02 发表
请问龙兴餐厅是否就在农贸市场附近?谢谢

对啊,系市场行路两三分钟就到,系市场问下当地人,叫距地指下路!

哈哈,我抄到龙兴老细个卡片,叫杨志光 手机15018139366 地址:闸波镇海港小区M19号!

稳吾到叫老细行去接你啦~~~他热情到爆~
另外龙兴的海鲜汤粉都好正(有些肉丝,肉砚,白菜)汤超甜,河粉很滑!五文一小碗,20文一大兜,足四人分量。
想问一下,除了买海鲜叫人加工外,还有在那吃比较长放心的啊,二天时间,总不能餐餐都是加工吃吧,你知了,听说那里吃饭不小心点都会给人砍到一颈血啊!!!!!!!
唔该帮手答下了
原帖由 关月禾 于 2010-7-24 19:11 发表
想问一下,除了买海鲜叫人加工外,还有在那吃比较长放心的啊,二天时间,总不能餐餐都是加工吃吧,你知了,听说那里吃饭不小心点都会给人砍到一颈血啊!!!!!!!

去市场买又平又靓,或者自己带电池炉自己搞。。。。。
龙兴的海鲜汤粉都好正
原帖由 樵山叠翠 于 2010-7-26 09:07 发表
龙兴的海鲜汤粉都好正

你去左吃啊??
原帖由 傻茵茵 于 2010-7-26 09:54 发表

你去左吃啊??

准备去 请问酒店的E座同C座有什么区别呢,打电话问过C座已订满,另可在房间内开窝吗?
原帖由 樵山叠翠 于 2010-7-27 08:58 发表

准备去 请问酒店的E座同C座有什么区别呢,打电话问过C座已订满,另可在房间内开窝吗?

我无住过E栋啊,只住过C同D栋。。C D都是全海景,但C系落地大玻璃,有自己的面海小露台。D栋无自己的露台,但有公共露台,都是面海的。而且玻璃窗是半截的,不是落地。

天气甘热,开煲都系系房间开啦。。有空调啊嘛,不要太张扬就OK啦。。。最好关住门啦。。。记得吃完搞翻好D卫生就OK啦!!哈哈。

回复 48楼 的帖子

好的,谢谢您
睇落几吸引,如果周末能够订到三百几元既无敌海景房就真系唔算贵了,唔知个度有无三四房一厅个种,甘有两三家人一齐去开煲就舒服好多。前年我去碧涛阁就觉得地方几大,房间里面的设施就好麻麻,茵茵话既呢间酒店TX们去了觉得如何?无睇到酒店房间的PP呢?
    前年我去既第一餐一下无打醒十二分精神,俾人斩到。。。六大两小食左八百几大元,不过好在仲算煮得味道唔错,个几间号称便宜专做游客生意的什么钱大妈乜乜,煮到无闻无味,不过自己买野加工。印象中个度既海鲜农贸市场品种好多,价钱唔算贵,几新鲜下。
    另外,想问下如果住呢间东方银滩悬崖酒店,甘游水系东方银滩使唔使另外买票啊?两年前东方银滩都好似要二十五元门票的。海陵岛觉得最唔抵就系去海边游水要另收门票,仲要贵到飞起,好过去抢