车迷网

扫一扫,访问微社区

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 虽然

如何成为uber的车主呢?

讲全职一个月做7,8千都五多的人系自己无本事定系吾想太多人做对自己造成竞争呢?我就呵呵了大家都懂的
[quote]原帖由 晒骆驼 于 2015-2-12 04:35 发表
c信我

[/quote]
[quote]原帖由 晒骆驼 于 2015-3-18 16:25 发表

我是做B车,X车都好多人打,但相对人民的话,当然人民多单啦,好做嘛。B车我最高峰一日做了21单,有一单太累了,接了头客话去珠海,虽然车费事700几。但都五想做了,同距讲不如车你去南站仲快,好在个客理解。但翻 ...

[/quote]
[quote]原帖由 晒骆驼 于 2015-3-21 14:32 发表
全职一个月做7,8千都五多。还有成本呢?真是甘好做噶就是呵呵你懂的

[/quote]
前后矛盾呵呵 呢头话人赚中介费,原来系自己想赚又赚吾到系度发烂 呢头话B车一日做了21单,按平均每日做十单月入起码万五以上,吹到甘大居然吾做我又笑了 呢头又话做全职一个月做7,8千都五多,讲到赚吾到钱呵呵我再笑多一次

所以睇帖真系要睇全套 睇完就大家都懂了呵呵

原帖由 freesoar 于 2015-3-9 21:21 发表

你这个是注册的乘客,还有司机呢,司机是在网站注册的,保险就是第三者30万,当然还有强奸险

唔该晒同学
你语文有问题啊?我意思是话一个月全职稳7、8千噶人都五多。是好少可以稳倒甘多。我五会赚哩d阴湿钱。如果我想赚就五会唱uber五是你地想甘稳倒好多。我做21单是31日夸元旦。你?呵呵算啦。
我话我最高峰果日做了21单并五是我日日做21单。我主要是讲做甘多个钟真是好辛苦。所以我退出了。五做了,我只是想比d想做uber噶rx知道。做约车司机真是五是想象中甘好。只是想比个参考距。五是一味歌颂距点好点好。c信我的都叫距考虑清楚。五似好似d人甘。呵呵
买得起车还为左万几元做2班? 唔系挂。 迟D没补贴距就可以卖车了。

原帖由 天字 于 2015-3-22 02:40 发表
今晚刚试用uber,车资9文,打8折7个2,期间问司机简单情况:做了3个月,基本每天早上送仔后7~22时开工,午休约1个钟,基本实现月入万元,辛苦得嚟值得。

回复 101楼 的帖子

果d人话做全职做吴到7,8千的,我呵呵。话做black的,一日20几单的,我又呵呵了。我挂住人民uber同black,应该有d发言权吧,做black你一日可以做20几单的话,真系好运+车神了,讲多无谓,晒单最实际
原帖由 朗拿度 于 2015-3-22 14:50 发表
买得起车还为左万几元做2班? 唔系挂。 迟D没补贴距就可以卖车了。

佢咁讲我咁听嘅啫,冇任何增减,他赚了不会分给我、亏了我也不会补贴佢。佢系开一部10w多啲嘅白色日系车。冇补贴就卖车是好多人嘅讲法——如果真系冇补贴唔可以当番私家车用咩?呵呵
原帖由 小叮当 于 2015-3-22 15:02 发表
果d人话做全职做吴到7,8千的,我呵呵。话做black的,一日20几单的,我又呵呵了。我挂住人民uber同black,应该有d发言权吧,做black你一日可以做20几单的话,真系好运+车神了,讲多无谓,晒单最实际

一个完全的逻辑思维混乱的人 边敢晒单 边有单晒 呵呵呵呵...
原帖由 天字 于 2015-3-22 17:53 发表

佢咁讲我咁听嘅啫,冇任何增减,他赚了不会分给我、亏了我也不会补贴佢。佢系开一部10w多啲嘅白色日系车。冇补贴就卖车是好多人嘅讲法——如果真系冇补贴唔可以当番私家车用咩?呵呵

其实一句话足以总结:开得起车一定就是有钱吗?开好车就一定是好人吗?呵呵
变成水贴了

昨天下午两点出门,一单black,三单滴滴,五点收工,滴滴惨降2.5星,不知道哪个客不满意我
原帖由 卜卜脆 于 2015-3-23 09:41 发表
变成水贴了

昨天下午两点出门,一单black,三单滴滴,五点收工,滴滴惨降2.5星,不知道哪个客不满意我

我觉得滴滴的价格都是廉价的,没法接,个别远点的价格高点,还是优步实在,不过优步没有返还就没意思了
短期估计有数为,长远来看,私车做约租肯定死硬,监管会越来越严,中一铺连带一系列法律责任,分分钟输间屋就大9窝。。。。。。
我想问下,如果去到接客地点仲要等个客,比电子抓拍违停点算,3分一次,有几多分比距扣????
原帖由 豆角仔 于 2015-4-9 16:52 发表
我想问下,如果去到接客地点仲要等个客,比电子抓拍违停点算,3分一次,有几多分比距扣????

假如吾识走位的,吾建议做司机.好似有D司机连路都吾识要个客带的...
原帖由 豆角仔 于 2015-4-9 16:52 发表

我做左个几月,零违章.

回复 118楼 的帖子

不用等客人咩??
原帖由 豆角仔 于 2015-4-9 18:01 发表
不用等客人咩??

沟通从心开始
熟悉路况同识走位系做司机的必要课程,假如吾识的话,比电子抓拍违停点3分一次呢个又点可以怪人?边有想学野又吾使交学费的...
由头睇到尾,又学到唔少野
http://mp.weixin.qq.com/s?__biz= ... isappinstalled=0#rd

微信帖

看来uber的出现和风行就像区伯一般让人又爱又恨 ——喜欢的人力挺:准时、快捷、态度好、收入高;不喜欢的人抛出迷魂说、约炮说、性骚扰说,就让子弹飞一会,好嘢自然受欢迎、魅力没法挡;真是咁差唔使赶佢自己就会消亡
原帖由 skyboyn8 于 2015-3-22 03:29 发表

[/quote]
[/quote]
前后矛盾呵呵 呢头话人赚中介费,原来系自己想赚又赚吾到系度发烂 呢头话B车一日做了21单,按平均每日做十单月入起码万五以上,吹到甘大居然吾做我又笑了 呢头又话做全职一个 ... [/quote]
哈哈…最近日日挂住看巴厘岛的故事,都无来看帖…看完sky如何润鬼果条粗口猥琐佬,笑醒…
算啦sky…那个粗口猥琐佬要随时on call服侍佢的勾佬老婆,边有车做uber呢?吾惊白饭都无得佢吃咩